Home Lifestyle Dining Others

6 Tempat Makan Di Seremban Yang Pasti Membuatkan Anda Ingin Mencubanya

Nur Syahera

View  156363  Times

2016-01-11 15:43:11

Report

Favorite

Free Send to Mobile

To report information
Report Reason:

score:0.0

Shop Name:
Area: Negeri Sembilan- Seremban
Address: seremban
Please mark the map position
  • Halal:
  • Telephone Number: 00-0000
  • Business Hours:
  • Price: 2.0
  • Recommended Dishes:
  • WebSite:
  • Contact Person: Tiada
  • WebSite:
  • Facebook:
  • Instagram:

6 Tempat Makan Di Seremban Yang Pasti Membuatkan Anda Ingin Mencubanya

Label:

6 Tempat Makan Di Seremban Yang Pasti Membuatkan Anda Ingin Mencubanya

 

yes Haji Shariff Cendol

 

 

Haji Shariff Cendol merupakan salah satu cendol yang cukup terkenal dikawasan seremban.Ianya juga merupakan salah satu tempat makan yang bertahan lama di Seremban. Haji Shariff Cendol semakin berkembang dan mempunyai beberapa cawangan di daerah Seremban. Terdapat pelbagai jenis cendol,antaranya ilaha cendol biasa, cendol jagung,cendol kacang dan cendol pulut. Selain daripada cendol, di Haji Shariff cendol ini juga ada menyediakan rojak & mee goreng yang korang boleh nikmati.

 

yes Restoran Wadi Ar-Raudhah

 

 

Restoran Wadi Ar-Raudhah merupakan sebuah restoran yang menyajikan pelbagai jenis lauk pauk lebih-lebih lagi pada waktu tengahari..Lauk disini juga disediakan semuanya masih fresh! Kalau korang datang sini mesti rambang mata sebab banyak sangat lauk nak kena pilih.Walaupun harganya sedikit mahal berbanding kedai lain,tetapi ianya masih berbaloi untuk korang makan disini. Selain itu juga, rancangan jalan-jalan cari makan pun penah datang direstoran ini dan restoran ini juga ada menyediakan makanan western. So korang yang datang seremban tu,try la makan tengah hari di Restoran Wadi Ar-Raudhah.

 

yes Restoran Nelayan Rahang

 

 

Nak rasa masakan Negeri Sembilan masak lemak cili api yang betul-betul meletop? Korang boleh try makan di Restoran Nelayan Rahang sebab dekat sini boleh dikatakan tempat terbaik untuk korang rasakan makanan Negeri Sembilan. Selain itu, apa yang lain dari yang lain di restoran ini ialah mereka mempunyai menu khas iaitu makanan eksotik seperti landak,daging rusa, arnab, daging kancil dan sebagainya.Harga di restoran ini juga boleh tahan mahal tetapi pasti berbaloi bila korang makan disini.

 

Sumber gambar : http://supermengmalaya.blogspot.my/


 

yes  Restoran City Park Oriental

 

 

Restoran City Park Oriental Seremban 2 merupakan sebuah restoran chinese muslim. Restoran ini pun salah satu restoran yang famous di seremban. Makanan yang popular di restoran ini adalah butter prawn, tomyam dan siakap 3 rasa.Restoran ini juga sentiasa ramai orang lagi-lagi public holiday,memang lagi ramai orang akan berkunjung di restoran City Park Oriental ini.Restoran ini pun korang boleh tempah untuk membuat perkahwinan, private function atau diner party.Untuk harganya pula sangat berpatutan.So korang yang ada diseremban yang nk rasa masakan cina,bolehlah berkunjung direstoran ini.

 

Sumber Gambar : http://wonderfulretreats.blogspot.my/


 

yes Satay Tulang Jelebu, Senawang


 

 

Satay  Tulang ni famous di daerah Jelebu dan ianya adalah perniagaan turun temurun lebih 60 tahun. Dibuka pada pukul 5 petang hingga 3 pagi.Satay Tulang ini memang akan ramai orang sebab rasa satay tulang dia memang lain dari yang lain. Tapi kalau korang nak makan satay tulang ni,make sure korang kena betul-betul pandai makan kalau tak memang membazir nanti. Untuk harga satay di Satay Tulang Jelebu ini ialah :

Sate Tulang : RM1.10

Sate Ayam : RM0.70

Sate Daging : RM0.70

Nasi Impit : RM1.00

So korang yang memang suka makan tulang tu,bolehlah try makan satay tulang jelebu ini. Mana tau ianya lain daripada yang lain.

 

Sumber Gambar : http://myselera.com/


 

yes  Nasi Arab Damsyik

 

Restoran Nasi Arab Damsyik pulak adalah restoran yang bertemakan masakan arab pula. Korang yang datang seremban teringin nak makan nasi arab,korang boleh try makan direstoran ini sebab restoran nasi arab damsyik ini pun merupakan salah salah restoran yang boleh tahan famous. Kalau datang restoran ini,selalunya mesti akan penuh. Orang cakap nasi disini sedap tambah pulak dengan kambing dia yang sangat lembut dan cukup dengan rempah.Selain itu, restoran ini juga pernah masuk rancangan jalan-jalan cari makan.Kalau dah masuk rancangan tu mesti masakan dia tidak mengecewakan.

 

Sumber Gambar : http://wahidayatulaswa.blogspot.my/

I want to evaluate

Score:
Recommended

TOP SIX FOOD DELIVERY SERVICES IN KLANG VALLEY

DC Comics Superheroes Cafe Malaysia Arrived in Malaysia!

Baskin Robbins Wangsa Walk Mall

The Anne Wardrobe ~ Boutique & Cafe

ROTI JOHN TITIWANGSA